SEO specialist: wat is het precies?

seo expert

Als je een website hebt voor je bedrijf, wil je natuurlijk ook een goede zichtbaarheid op Google hebben. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers voor je website om het aantal potentiële klanten te vergroten. Als het gaat over zoekmachine optimalisatie gaat, dan is het vrijwel onmogelijk om aan het woord SEO te ontkomen. SEO zorgt ervoor dat je website zo goed mogelijk wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines waardoor je dus meer paginabezoeken krijgt. Een SEO specialist kan je hierbij helpen.

SEO: deze stappen zijn van belang

In het kort bestaat SEO uit een aantal stappen. Allereerst is dit de server optimalisatie, wat over de snelheid van het laden van de pagina gaat. De tweede stap is de website technische optimalisatie, gevolgd door de website content optimalisatie. Het vierde onderdeel van SEO is de vindbaarheid van je website en als laatste zijn er twee stappen om te ondernemen om aan de perfecte SEO site te komen. Dit zijn de SEO check en de SEO zoekmachine optimalisatie. Deze optimalisatie is van belang om jouw website te optimaliseren. Dit kun je natuurlijk zelfstandig doen, maar het is ook mogelijk om dit uit te besteden aan een professional op dit gebied: de SEO specialist. 

Wat doet een SEO specialist?

In het kort is een SEO specialist iemand die ervoor zorgt dat je relevante bezoekers op je pagina krijg via de organische zoekresultaten van zoekmachines. Relevante bezoekers zijn hier bezoekers die ook daadwerkelijk behoren tot jouw doelgroep. De zoekresultaten van Google zijn onder te verdelen in de gesponsorde resultaten, de advertenties, en de organische zoekresultaten. De SEO specialist focust hierbij dus op de tweede categorie. 

De SEO specialist heeft heel veel verstand van de werking van zoekmachines en weet daarom ook op een passende manier de bezoekers van je website te verbeteren.

De manier waarop een SEO specialist werkt

Een SEO specialist maakt gebruik van meerdere technieken om de zichtbaarheid van een website te verbeteren. Allereerst wordt er gebruik gemaakt van de juiste websitetechnieken, zodat Google jouw website ook daadwerkelijk kan lezen. Verder wordt er ook naar de inhoud van de pagina’s gekeken. Wordt alles goed beschreven? Worden woorden gebruikt die potentiële bezoekers en klanten ook in hun zoekopdracht gebruiken? Wordt tekst afgewisseld met afbeeldingen en video’s? Hier vindt een specialist passende oplossingen voor.

Zie ook: 10 tips voor een beter vindbare website

Waarom kiezen voor een SEO specialist?

Wil je meer verkeer naar jouw website krijgen, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dan is een SEO expert misschien voor jou wel een uitkomst. Kijk bij de keuze voor een SEO specialist naar de eigen website en de recensies van anderen. Zo is de kans een stuk groter dat je een echte vakman inhuurt en niet iemand die zorgt voor korte termijn oplossingen, die later door Google afgestraft worden. Hoeveel kost een SEO specialist dan? Dat kan enorm variëren, maar denk aan zo’n 500 tot 1000 euro voor een website. Dit is onder andere afhankelijk van de geleverde kwaliteit, het aantal uren en de expertise.

2 Replies to “SEO specialist: wat is het precies?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *