Een mooi moment voor de bruidsfotografie, de openingsdans

Voor de een een moment om naar uit te kijken en weer een ander krijgt al de zenuwen als er al aan gedacht wordt, de openingsdans. Het is een mooi moment voor de bruidsfotografie, de openingsdans en vaak ook de aftrap voor een spetterend knalfeest. Vol verwachting zullen alle feestgasten staan te wachten op dat ene grootse moment. En daar zit hem nou net vaak die spanning in. Maar houdt moed want ik heb als fotograaf wel wat goede tips om ook van dit hoogtepunt van jullie trouwdag een uniek en geslaagd moment te maken. Een moment waar zelfs wat heen en weer schuifelen op een mooi romantisch liedje prachtig wordt weergegeven op de foto’s. De oh’s en ah’s van jullie dierbare vrienden en familie zullen er dan ook echt zijn.

Sommige bruidsparen hebben misschien al jaren danslessen gehad en zullen met een mooie choreografie de danszaal op wervelen. Dat is echt een feestje voor mij als fotograaf. Maar hier zit voor het bruidspaar wel een valkuil. De lat ligt dan zo hoog dat de bruidstaart en de champagne er overdag maar nauwelijks ingaan. Zonde toch?

Wat wel echt werkt is samen binnen komen op jullie lievelingslied. En of dat nou een romantische lied is waarmee jullie over de dansvloer schuifelen of de begintune van Star Wars, dat maakt echt niemand uit. En ja ik maak ze beide mee en nee, niets is te gek. Want het allerbelangrijkste is dat het jullie een goed gevoel geeft en dat jullie er overdag tijdens als die andere mooie momenten geen zorgen over hoeven te maken.

Een paar danslessen nemen kan natuurlijk nooit kwaad. Ik begrijp het namelijk heus wel dat je niet over de dansvloer wilt stuntelen terwijl al je vrienden toekijken. Maar maak het jezelf gewoon niet te moeilijk. Een goede Dj kan jullie hier ook veel in steunen. Met de juiste muziek en lichtshow bereik je al snel een hele goede sfeer om in te dansen. En ook dat draagt bij aan een geweldige setting voor de bruidsfotografie tijdens de openingsdans.

Wat ook steeds vaker voorkomt is dat het publiek actief betrokken wordt bij de dans. En dan heb ik het nog niet eens over de vaders, moeders en polonaise. In trouwland zijn meerdere dansdocenten actief die tijdens jullie feest in 10 minuten de hele zaal aan het dansen krijgen. Met een leuke choreografie en de nodige dosis humor. Een spectaculair begin van een knalfeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *